سازمان مجاهدین خلق که روز جمعه ۱۹ شهریور عراق را ترک کرد، سابقه ای بیش از نیم قرن در تاریخ سیاسی ایران دارد. در ۱۲ عکس ببینید که این سازمان چطور شکل گرفت، از آیت الله خمینی حمایت کرد و بعد مغضوب شد و در عراق علیه ایران فعالیت نظامی داشت.
۱۲ عکس از آغاز سازمان مجاهدین خلق تا سرانجام ترک عراق بعد از ۳۵ سال

۱
بنیانگذاران سازمان مجاهدین خلق در میانه دهه چهل خورشیدی توسط افرادی چون محمد حنیفنژاد، سعید محسن و علیاصغر بدیعزادگان بودند که بدلیل مبارزه مسلحانه علیه حکومت محمد رضا شاه، اعدام شدند.

۲
در آستانه پیروزی انقلاب سال ۵۷، مسعود رجوی که بعد از آزادی از زندان رئیس سازمان مجاهدین خلق شده بود به همراه موسی خیابانی به دیدار آیت الله خمینی رفت.

۳
بعد از پیروزی انقلاب، سازمان مجاهدین خلق یکی از حامیان خمینی بود.

۴
با افزایش اختلافات، مجاهدین خلق به بنی صدر نزدیک شد و در درگیری های سال ۱۳۶۰، بعد از برخورد های حکومت، مجاهدین اعلام جنگ مسلحانه کرد و کمی بعد رهبر آن و بنی صدر، اولین رئیس جمهوری ایران، هر کدام کشور را ترک کردند.

۵
صدام که در جنگ با ایران بود، محلی را به مجاهدین داد که کمپ اشرف نامیده شد و این سازمان در آنجا مستقر شد.

۶
سازمان مجاهدین خلق در دهه شصت خورشیدی علیه ایران فعالیت های نظامی انجام دادند. از جمله عملیات موسوم به آفتاب در سال ۶۷ در اطراف شوش، یا عملیات چلچراغ که هدف آن تصرف شهر مهران بود که شکست خورد.

۷
بعد از قبول آتش بس بین ایران و عراق، مجاهدین در عملیاتی موسوم به «فروغ جاویدان» به قصد تصرف تهران به ایران حمله کرد که شکست خورد. جمهوری اسلامی عملیات شکست مجاهدین در این عملیات را مرصاد می نامد.

۸
در دهه هفتاد همچنان مجاهدین خلق در عراق بودند.