چهار مستند تلویزیونی تولید شده در بخش فارسی صدای آمریکا برنده «جشنواره فیلم و تلویزیون نیویورک» شدند. سوران خاطری برای مستند «نرسیده و رسیده» نشان برنز این جشنواره معتبر را از آن خود کرد. همچنین فهیمه خضرحیدری برای مستند «بدن زن، میدان نبرد» و کوروش آلادین برای مستند «همصدا با آزادی» دیپلم افتخار از «جشنواره فیلم و تلویزیون نیویورک» گرفتند. مستند کوتاه صدای آمریکا از زنان خیزش «زن زندگی آزادی» هم دیگر برنده دیپلم افتخار این جشنواره بینالمللی است.
«جشنواره فیلم و تلویزیون نیویورک» بیش از شش دهه سابقه دارد و با توجه به شرکت شبکههای شناخته شده تلویزیونی از کشورهای مختلف جهان، جوایز آن از اهمیت خاصی در صنعت فیلم و تلویزیون برخوردار است.
آثار ارائه شده به جشنواره توسط گروهی از تهیهکنندگان، کارگردانها، نویسندگان، و کارشناسان سرشناس حوزههای مختلف رسانه مورد بررسی قرار میگیرند.
بخش فارسی صدای آمریکا در سالیان اخیر صاحب جوایز متعددی در این جشنواره معتبر بینالمللی شده است.
مستند «نرسیده و رسیده»؛ در کردستان عراق بر پناهجویان ایرانی چه میگذرد؟
اقلیم کردستان عراق برای بسیاری از ایرانیان، سکوی پرش در مهاجرت بهشمار میرود. اما بسیاری از آنها از مشکلات و سختیهایی که پیش پایشان خواهد بود بیاطلاعند. سوران خاطری که سالها خبرنگار بخش فارسی صدای آمریکا اقلیم کردستان عراق بوده، در این مستند به مشکلات و مسائل پرشمار این پناهجویان میپردازد.
اینجا ببینید:
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
مستند «نرسیده و رسیده»؛ در کردستان عراق بر پناهجویان ایرانی چه میگذرد؟
مستند: «همصدا با آزادی»؛ ثبت جایزه تاریخی گرمی برای شروین
«همصدا با آزادی» روایت ثبت و تلاش برای شناساندن آهنگ «برای» با صدای شروین به آکادمی گرمی است. در این راه پروژهای بزرگ با حضور ۱۶ هزار صدا به وجود آمد و آهنگ «برای» به دو زبان فارسی و انگلیسی با حضور خوانندگان ایرانی و برندگان پیشین گرمی اجرا شد.
ساخته کوروش آلادین را اینجا ببینید:
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
مستند: «همصدا با آزادی»
دومین جایزه برای مستند «بدن زن، میدان نبرد»
فهیمه خضرحیدری که امسال برای مستند «بدن زن، میدان نبرد»، برنده نشان برنز جشنواره معتبر بینالمللی «تلی» هم شده در جشنواره نیویورک دیپلم افتخار گرفت.
او در مستند «بدن زن، میدان نبرد» و در میانه جنگ روسیه و اوکراین، رنج زنان اوکراینی را روایت کرده؛ زنانی که ارتش روسیه نه تنها خانه و خانواده و عزیزانشان که تنشان را هم به تاراج برده است.
اینجا ببینید:
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
مستند: «بدن زن، میدان نبرد»
روایت بیواسطه زنان ایرانی از آنچه پس از کشتهشدن مهسا امینی بر ایران گذشت
خیزش و جنبش «زن، زندگی، آزادی» به اعتقاد بسیاری، مهمترین نقطه عطف مبارزات آزادیخواهانه مردم ایران را در طول حکومت جمهوری اسلامی رقم زد. در این جنبش، الگوهای اعتراضی تغییر کرد، گفتمان خیابان عوض شد و نسل جدید ایران موقعیت خود را بهعنوان بدنه اصلی کارزار مدنی و سیاسی، برای رهایی تثبیت کرد. اما این بدنه اصلی متشکل از چه کسانی است؟ صحبتشان چیست؟ چه شد که چشم در چشم ماموران سرکوب، از زندگی گذشتند و آزادی را فریاد کردند؟ در این گزارش با تصاویر و گفتوگوهای اختصاصی از ایران، صدای آمریکا پای صحبت زنان جوانی نشسته است که در یک سال گذشته از مبارزان این جنبش بودهاند.
اینجا ببینید:
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
اختصاصی صدای آمریکا | روایت بیواسطه زنان ایرانی از آنچه پس از کشتهشدن مهسا امینی بر ایران گذشت