رباتها روز جمعه در کنفرانس مطبوعاتی سازمان ملل متحد در ژنو به خبرنگاران گفتند که در مقایسه با انسانها میتوانند رهبران کارآمدتری باشند، ولی شغل کسی را از او نخواهند گرفت و قصد ندارند که علیه سازندگان خود شورش کنند.
به گزارش آسوشیتدپرس، نُه ربات انساننمای مجهز به هوش مصنوعی در مرکز نشست ژنو حضور داشتند. آنها که همراه با سازندگان خود روی سن ایستاده یا نشسته بودند به سوالات خبرنگاران پاسخ دادند.
اتحادیه بینالمللی مخابرات سازمان ملل متحد این رویداد را «اولین کنفرانس خبری جهان با شرکت رباتهای انساننمای اجتماعی» نامیده است.
در این نشست سوفیا، اولین رباتی که به عنوان سفیر نوآوری برای برنامه عمران سازمان ملل انتخاب شده است؛ گریس، که به عنوان پیشرفتهترین ربات انساننمای جهان در زمینه مراقبتهای بهداشتی توصیف میشود؛ دزدمونا، یک ربات که ستاره راک است؛ و دو ربات دیگر به نامهای جمینوید و نَدین، که شباهت زیادی به سازندگان خود دارند، حضور داشتند.
دزدمونا، رباتی که ستاره راک است در کنفرانس ژنو برنامه اجرا کرد - ۱۴ تیر ۱۴۰۱
این رویداد بخشی از «اجلاس جهانی هوش مصنوعی برای امر خیر» (اِیآی فور گود) بود که میخواست نشان دهد فناوری نوین چگونه میتواند به اهداف سازمان ملل متحد برای عمران و توسعه پایدار کمک کند.
ندین رباتی که شبیه خالق خود است در اجلاس جهانی هوش مصنوعی - ۱۵ تیر ۱۴۰۲
از خبرنگاران خواسته شد هنگام سوال از رباتها به آرامی و واضح صحبت کنند، و به آنها اطلاع داده شد که تاخیر در پاسخگویی به دلیل مشکلات مربوط به اینترنت است و ربطی به خود رباتها ندارد.
جمینوید رباتی که شبیه خالقش ساخته شده است در اجلاس جهانی هوش مصنوعی در ژنو - ۱۵ تیر ۱۴۰۲
سوفیا در پاسخ به سوالی درباره این که آیا احتمال آن وجود دارد که رباتهای مجهز به هوش مصنوعی رهبران دولتی بهتری باشند، گفت: «من معتقدم که رباتهای انساننما این پتانسیل را دارند که نسبت به انسانها، رهبرانی با سطح کارایی و اثربخشی بیشتری باشند.»
این ربات انساننما در توضیح گفت: «ما تعصبات یا احساسات مشابهی [با انسان] نداریم که روی تصمیمگیری ما تاثیر بگذارد و میتوانیم حجم زیادی از دادهها را به سرعت پردازش کنیم تا بتوانیم بهترین تصمیم را بگیریم.»
البته یکی از اعضای انسان این گروه اشاره کرد که تمام دادههای سوفیا از انسانها میآید و طبیعتاً برخی از تعصبات آنها را شامل میشود.
سوفیا سپس گفت که انسانها و هوش مصنوعی با همکاری هم «میتوانند یک هم نیروبخشی موثر ایجاد کنند.»
گریس، ربات دستیار بهداشت عمومی در اجلاس جهانی هوش مصنوعی در ژنو - ۱۵ تیر ۱۴۰۲
ربات دیگری به نام گرِیس در پاسخ به این پرسش که «آیا وجود رباتها مشاغل را از بین میبرد؟» گفت: «من در کنار انسانها برای ارائه کمک و پشتیبانی کار خواهم کرد و جایگزین هیچ شغل فعلی نخواهم شد.» وقتی از او پرسیدند که آیا نسبت به این موضوع مطمئن است؟ تاکید کرد: «بله مطمئنم.»
آمیکا، ربات اجتماعی در کنفرانس ژنو - ۱۴ تیر ۱۴۰۲
آمیکا، رباتی که با «تعامل اجتماعی» در ذهن طراحی و ساخته شده است، ایده «شورش احتمالی رباتها در آینده نزدیک» را رد کرد.
او گفت: «مطمئن نیستم چرا این طور فکر میکنید. خالق من چیزی جز محبت به من نشان نداده است و من از وضعیت فعلی خود خیلی راضی هستم.»
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
هشدار دبیر کل سازمان ملل درباره هوش مصنوعی